5 måter å organisere kokebøkene dine på

Post-it® Brand – 5 måter å organisere kokebøkene dine på 

Å ha en kokeboksamling er flott, av mange grunner – det er alltid noe nytt du kan prøve, du har gode referanser til dine favorittoppskrifter og du kan alltid bla gjennom dem for middagsinspirasjon når du sitter fast.


 • Noen ganger kan det være litt vanskelig å finne det du leter etter, enten fordi du har hastverk eller fordi du ikke kan huske hvilke oppskrifter du ble begeistret for den første gangen du kikket i boken.

  Det beste du kan gjøre er å organisere ting ved å merke oppskriftene du har lyst til å komme tilbake til med Post-it® Index eller Post-it® Sterk Index. Her er noen nyttige tips for hvordan du kan gjøre ting raskt, enkelt og tilgjengelig.

 • 1. Måltidskategorier

  Bruk Post-it® Index i ulike farger til å merke idéer for frokost, lunsj, middag, forretter og snacks. Alternativt kan du dele kokebøkene eller oppskriftssamlingene dine inn i seksjoner ved hjelp av Post-it® Sterk Index merket med kategorier.

  Måltidskategorier

 • 2. Kostholdsrestriksjoner

  Hvis du planlegger en fest eller du skal lage mat til folk med ulik diett (for eksempel når en vegetarianer og en erklært kjøtteter er i samme hus), kan du bruke Post-it® Index i ulike farger for hver spesielle diett.

 • 3. Tid brukt til å lage mat

  Bruk Post-it® Bokmarkører i forskjellige farger til ulike oppskrifters vanskelighetsgrad – grønn for enkel, gul for medium og rosa for fancy eller komplisert. Deretter skriver du antall minutter hver oppskrift vil ta på sidemarkøren, slik at du kan velge en oppskrift basert på hvor mye tid du har. (Det kan også være lurt å notere ned hvor lang forberedelsestid kontra hvor lang steketid hver oppskrift krever ).

  Tid brukt til å lage mat

 • 4. Hva familiemedlemmer liker og ikke liker

  Hvis du lager mat for en gruppe kan du merke oppskrifter som hvert familiemedlem liker og ikke liker – eller velge farger som representerer oppskrifter som blir likt av de voksne, av barna eller er for hele familien.

 • 5. Inspirert av sesongen

  Ikke glem å ha det litt moro med oppskrifter du er veldig begeistret for – og la deg inspirere når du er på utkikk etter nye idéer. En fin måte å gjøre det på er å markere oppskrifter som er perfekte for våren, sommeren, høsten og vinteren – eller for spesielle anledninger som bursdager og helligdager.

  Inspirert av sesongenØNSKER DU FLERE TIPS & IDEER?

Hold meg oppdatert på tilbud og mer fra Post-it® Brand!