1. Norge
 2. Post-it® Brand – Produkter, idéer, Programmer
 3. Idéer
 4. Post-it®-merke – Styrker dine kortsiktige evner
 Post-it® Brand Kløktig Arkitekt

Styrker dine kortsiktige evner

Når det store bildet overskygger dine daglige gjøremål, stol på at disse tipsene gir deg målrettet fokus.


 • En Kløktig Arkitekt ser skulpturer i steinen før den har blitt hugget ut — å tenke stort er din spesialitet, og du inspirerer alle rundt deg med din store ambisjon. Du har evnene til en listeproduserende mester, men noen ganger ser du ikke skogen for bare trær. Vi er her for å hjelpe deg med tips som en leder som deg kan bruke til å håndtere berget av detaljer som kan bygge seg opp i løpet av en dag — tips som kan hjelpe de som ofte bruker mye tid på det som ligger frem i tid, men som kan bli flinkere til å planlegge på kort sikt. La oss sette i gang!

 • Outsourcing av stress

  Delegering og samarbeid er nøkkelen til å oppnå ambisiøse mål. Opprett en liste over oppgaver som skal outsources!

  For en stor tenker kan det av og til være vanskelig legge frem alle de små trinnene som er nødvendige for å fullføre ambisiøse mål. Å bli bedre til å samarbeide og delegere er nøkkelen — og det er her en outsourcingliste kan være praktisk. Simpelthen avgjør hvilke oppgaver du kan gi til andre, og samle dem på én liste. Å lære opp andre vil ta tid på forhånd, men det vil spare tid senere, og gir deg muligheten til å fokusere på oppgaver som bare du kan utføre. Når du setter din outsourcingliste på en Post-it® Super Sticky Notatblokk med linjer 102 mm x 152 mm, kan du oppbevare den der du trenger den, slik at når muligheten til å delegere kommer, vil du være klar til handling.

 • 1-3-5-regelen

  Fastslå dine viktigste oppgaver ved å bruke 1-3-5-regelen.

  Dersom du har vanskeligheter med å fokusere på større og mindre oppgaver i løpet av dagen, kan 1-3-5-regelen hjelpe deg til å bli vant med å oppnå mer. På en gitt dag, planlegg å gjennomføre én stor oppgave, tre mellomstore oppgaver og fem mindre oppgaver, og lag listen din på en Post-it® Super Sticky Notatblokk med linjer 102 mm x 152 mm Ettersom du kan putte listen der det er størst sjanse for at du ser den, vil du holde fokuset på dine ni punkter, og forhindre at du blir overveldet av det som måtte lure på gamle lister. Når du kun velger mellom det som er viktig vil du alltid få gjort viktige ting.

 • 2-minuttersregelen

  Dersom du er en mester til å utsette ting vil 2-minuttersregelen være en enkel og effektiv måte å få fart på produktiviteten.

  Ingen er helt immune mot det å utsette ting — men du kan stole på at 2-minuttersregelen vil få fart på produktiviteten 2-minuttersregelen gjør det enkelt å begynne å ta tak i aktivitetene slik at du kommer i gang. Ganske enkelt.

  I møte med enhver oppgave still deg selv ett spørsmål:

  Vil det ta lenger tid enn 2 minutter? Hvis svaret er ja, gjør det med en gang.

  For å komme i gang, gå gjennom din gjøremålsliste og marker hver 2-minuttersoppgave med et Post-it® Flagg for enkelt å finne tilbake, og deretter gå løs på oppgaven. Kan alle dine mål bli oppnådd på mindre enn to minutter? Selvsagt ikke. Men når du får unnagjort en 2-minuttersoppgave kan du fokusere på de som krever mer tid, uten å bli distrahert.

 • Det pinlig enkle tipset

  Bryt ned dine oppgaver til enkle handlingstrinn.

  Hver gjøremålsliste har sine flerårige gjentakelser — ting vi akter å gjøre men aldri får gjort. Hvis du har «drive med yoga» på din gjøremålsliste og du aldri har utøvd yoga vil det bli mye vanskeligere å håndtere den oppgaven enn om du bryter den ned til enkle handlingstrinn. Så ta din Post-it® Super Sticky Notatblokk med linjer 102 mm x 152 mm, og lag en liste over handlinger som er pinlig enkle: gjør et Google-søk etter yogakurs i nærheten, registrer deg hos studioet på nett, kjøp en yogamatte og gå til timen på mandag klokken 18. Det kan høres tullete ut, men det enkleste trinnet for å komme deg videre bør være første punkt på listen din.

 • Gjør listene ferdig kvelden i forveien

  Lag din egen gjøremålsliste natten i forveien og våkne i fint driv neste morgen.

  Noen ganger kan virke umulig å organisere seg til å lage en liste med en gang man våkner om morgenen. Så prøv dette — mot slutten av dagen skriv de seks viktigste oppgavene du må gjøre neste dag på en Post-it® Super Sticky Notatblokk med linjer, 102 mm x 152 mm, gi dem nummer i prioritert rekkefølge og heng den opp et sted du vil se det påfølgende morgen. Neste dag vil din liste fra natten før være klar til å takle dagen sammen med deg, én oppgave om gangen. Mot slutten av dagen, flytt alt som ikke ble gjort til toppen av morgendagens liste. Prøv det i noen dager, og se produktiviteten din skyte i været.

 • Håndter første punkt først

  Kom inn i vanen med å håndtere første oppgave så snart du våkner.

  Ha tro på at tipset vil fungere, hopp i det: håndter første punkt så snart du våkner og er uthvilt! For å sette fart på dagen må du fullføre den største og viktigste oppgaven før du går videre. Det er viktig å være proaktiv heller enn reaktiv, som betyr at du begynner med din viktigste oppgave — før du sjekker e-posten din, leser avisoverskrifter eller besvarer telefonsamtaler. Lag din liste på en Post-it® Super Sticky Notatblokk med linjer 102 mm x 152 mm og merk av punktet du først tar tak i med en Post-it® Index. Ved å gjøre deg selv ansvarlig med en synlig liste og en klar handling, kan du få unna din prioritet nummer én hver gang — og du vil aldri behøve å gå tilbake.

  Da har du det som trengs — seks flotte tips som vil gjøre deg klar til å lykkes hver dag, samtidig som de lar deg fortsette med å gjøre det du er god til: å se det store bildet og bli inspirert av langsiktige mål.

  Kilder:

  http://www.fastcompany.com/3051951/secrets-of-the-most-productive-people/the-six-lists-you-need-to-make-every-day-productive

  http://lifehacker.com/5994155/make-your-to-do-list-more-doable-with-the-1-3-5-rule

  https://www.themuse.com/advice/a-better-todo-list-the-135-rule

  https://blog.bufferapp.com/how-to-stop-procrastinating-by-using-the-2-minute-rule

  http://www.fastcompany.com/3040420/why-our-brains-love-lists-and-how-to-make-better-ones

  http://www.fastcompany.com/3021379/work-smart/the-amazing-history-of-the-to-do-list-and-how-to-make-one-that-actually-works

  http://www.forbes.com/sites/vanessaloder/2014/06/02/five-best-to-do-list-tips/#2c17ecff51b5ØNSKER DU FLERE TIPS & IDEER?

Hold meg oppdatert på tilbud og mer fra Post-it® Brand!