I forbindelse med ferier virker det som det er en fest rundt hvert hjørne, og sammenkomster på kontoret er ikke et unntak. Det siste du ønsker er at en spleisefest på kontoret skal føles som en forpliktelse eller en byrde, spesielt med alle de andre festene som pågår. Derfor er det viktig at du gjennomfører det knirkefritt, slik at spleisefesten går av stabelen når den skal, at alle har det gøy – og at det er god mat. Med litt planlegging på forhånd er det ganske enkelt å sørge for at alle ender opp fornøyde, gode og mette og i feriemodus.
Sørg for å si til alle at de skal inkludere instruksjoner for matretten de tar med. Be dem om å skrive ned om matretten må holdes nedkjølt eller frossen før arrangementet, eller hvis det er behov for at den varmes opp: hvordan, hvor lenge, og ved hvilken temperatur. Et Post-it® Super Sticky notatark for hver matrett bør være nok.
I tillegg til instruksjonene, ber du hver av kokkene om å skrive ned navnet på matretten sin og om den er vegetariansk, vegansk eller gluten-fri (eller andre relevante kostholdrestriksjoner). Når du har all informasjon bruker du Post-it® Notatark til å planlegge hvordan festbordet skal se ut og passe på at det er nok plass til hver rett. Gjør deretter resten av bordet klart: dekorasjoner, servietter, servise og bestikk.
Etter at alle rettene er på bordet setter du et Post-it® Super Sticky notatark på bordet foran hver rett og merker det med navnet på oppskriften. Fargekod notatene i henhold til de ulike kostholdrestriksjonene og legg en forklaring ved den ene enden av bordet, slik at for eksempel veganere vet at de bør se etter gule notatark, vegetarianere etter blå, og så videre.
Hvis dere er en stor gruppe, kan du også lage bordkort med Post-it® Notatark for å sørge for at folk fra ulike avdelinger eller kontorområder blir bedre kjent med hverandre. Hvis du fargekoder notatarkene etter avdeling, kan du be alle om å bytte plass før dessert, og be disse om å sette seg ved siden av noen som har et notatark i en annen farge enn forrige bordkavaler.
Med riktig planlegging, og selvfølgelig god mat, vil avslutningsfesten på kontoret bli en tradisjon alle ser frem til.