Studere med brettede lapper

Lag brettede studieverktøy for effektiv lesing med Post-it® produkter

Hvis du sliter med å forstå et vitenskapelig konsept, kan det hende at det å sitte foran en åpen bok med en highlighter ikke er den beste måten! Å skrive ned ting og visualisere idéer er mye mer effektivt og inspirerende. For å vise deg hva vi mener har vi slått oss sammen med Northwest Association for Biomedical Research for å gi deg noen morsomme og unike idéer til studieverktøy.


 • En brettet lapp er et kreativt, tredimensjonalt hjelpemiddel som hjelper deg å huske vanskelige konsepter. Ved å bruke Post-it®-produkter til å lage brettede lapper, kan du lage et lite kunststykke som er fargerikt, organisert og fullt av nyttig informasjon. Å skrive ned informasjon gjør det enklere å lære den. Dette hjelper deg å mestre emnet og å oppnå målene dine.

  Slik lager du ditt eget brettede studieverktøy:

 • Tenk først på hvor mange konsepter du vil ta med i det brettede mønsteret

  1. Lag konseptene dine

  Tenk først på hvor mange konsepter du vil ta med i den brettede lappen. Det bestemmer hvor mange bretter du må lage. For å lage en brettet lapp om mitose startet vi for eksempel med én Post-it® Super Sticky Notes og laget en diamantform med fire ruter, én for hver mitosefase. Den store og firkantede størrelsen på Post-it® Super Sticky stor notatblokk gjør den til et perfekt lerret for all informasjon du legger til!

 • Tegn de viktigste strukturene og merk dem med en Post-it® markør for enkel referanse.

  2. Legg informasjonen lagvis

  Bruk Post-it® Super Sticky Notes 76 x 76 mm til å lage forskjellige lag og inkluder mer informasjon i den brettede lappen. Vi tegnet for eksempel hvordan hver mitosefase ser ut på ett lag og skrev en beskrivelse av hver fase på et annet. Siden Post-it® Notes er superklebrige, holder de seg inne i den brettede lappen. I tillegg kan du ta ned og klistre opp igjen Post-it® Super Sticky Notes andre steder, som inni notatboken, hvis du trenger det.

 • Merk delene i den brettede lappen med Post-it sidemarkører

  3. Merk og fargekod

  Merk delene i den brettede lappen med Post-it® sidemarkører i forskjellige farger. De er enkle å skrive på, og de holder seg på plass! Prøv å samsvare hver markørfarge til Post-it® Super Sticky Notes på innsiden, for å holde informasjonen organisert. Å assosiere farger med konsepter kan hjelpe deg å huske informasjonen senere.

 • Når den brettede mønsterlappen er komplett, kan du lukke alle delene og spørre ut deg selv om konseptene du nettopp har lært

  4. Lukk den og spør ut deg selv

  Når den brettede lappen er ferdig, kan du lukke alle delene og spørre ut deg selv om konseptene du nettopp har lært. Nå har du et flott studieverktøy du kan bruke til å huske viktig informasjon, se hvordan deler av en prosess henger sammen eller forberede deg til en test. Husk at du kan lage brettede lapper for nesten alle emner, så bruk dem i andre studietimer for å gjøre det enklere å huske vanskelige konsepter.

  Det kan oppfattes som utradisjonelt å lage brettede lapper og bruke dem til lesing. Men å skrive ned ting og å visualisere informasjon kan virkelig inspirere deg til å grave dypere og lære mer om viktige konsepter. Følg de enkle trinnene som vi har beskrevet ovenfor:

  1. Lag konseptene dine
  2. Legg informasjonen lagvis
  3. Merk og fargekod
  4. Lukk den og spør ut deg selv


 • Camp BIOmed

  Northwest Association for Biomedical Research (NWABR) arrangerer Camp BIOmed, en sommerleir for ungdomsskoleelever, som tilbyr en rekke programmer utviklet for å hjelpe fremtidige fagpersoner med å forstå kommende biologiske felt. Med vekt på praktiske timer og eksperimenter får elevene en omfattende forståelse av hvordan biomedisinsk forskning utføres, og der de blir utsatt for utfordringer som forskere møter hver dag. Finn ut mer om Camp BIOmed her. https://www.nwabr.org/events-programs/student-events/camp-biomed-0ØNSKER DU FLERE TIPS & IDEER?

Hold meg oppdatert på tilbud og mer fra Post-it® Brand!