Logikk-tre

Logikk-tre med Post-it® Brand

Å finne nye løsninger er en egen gren


 

 

 • Noen ganger er den beste måten å løse et problem på, å se på det på en ny måte. Et logikk- eller beslutningstre kan hjelpe deg å håndtere et problem ved å dele mulige løsninger inn i deler, og følge de delene inn i andre retninger.

  Prosessen med å lage et logikk-tre er enkel – analyser problemet eller spørsmålet, tilby løsninger eller svar, og generer idéer til hvordan man kan løse dem. Her er et eksempel på hvordan du kan komme i gang:

 • 1

  Definer problemet eller spørsmålet. Et logikk-tre kan svare på to typer spørsmål: «Hvorfor» eller «Hvordan». Jo tydeligere og mer konkret spørsmålet ditt er, jo bedre vil det fungere i ditt logikk-tre.

 • 2

  Kom med mulige svar. Velg minst to, men flere kan sette ytterligere muligheter i søkelyset.

  Kom med mulige svar

 • 3

  Utdyp løsningene dine. Hva er deres viktigste deler? Det kan være at noen av deres logikkbaner stopper her og det er greit. Men grav dypere hvis dere må.

  Utdyp løsningene deres

 • 4

  Kom ned til kjernen. Hvordan kan løsningene virkeliggjøres?

 • Husk at ikke alle delene av logikk-treet vil ha informasjon for hvert trinn – noen nivåer av logikk-treet stopper raskt, mens andre strekker seg mye lenger. Det hjelper å ha logikk-treet ditt i et fleksibelt format hvor du kan flytte på deler av det – det er selvfølgelig her Post-it® Super Sticky notatark virkelig kommer til nytte. Og selvfølgelig vil også et stort ark som en Post-it® møteromsblokk være et passende lerret.ØNSKER DU FLERE TIPS & IDEER?

Hold meg oppdatert på tilbud og mer fra Post-it® Brand!