1. Norge
 2. Post-it® Brand – Produkter, idéer, Programmer
 3. Idéer
 4. Simple budget tips: How to keep your money on track with Post-it® Notes
Enkle budsjettips: Hvordan holde styr på pengene dine med Post-it® Notatblokker

Post-it® Notatblokker Enkle budsjettips

Å føre budsjett er en av de tingene du vet du bør gjøre, men det virker som du aldri kommer så langt at det faktisk blir gjort. Det er også mange skremmende regneark og apper involvert, så noen ganger føles det som om du må gjøre det til et stort prosjekt. Men hvis du virkelig ønsker å lykkes, kan det hjelpe å gjøre ting enkelt. Hvis planen er for komplisert, er det tross alt mer sannsynlig at du gir opp – eller aldri starter i det hele tatt. For å hive seg på budsjettføring uten å bli lagt i bakken, kan du prøve disse kjappe tipsene. På et blunk vil du være på god vei til å holde bedre styr på pengene dine.


 • Hold styr på hva du bruker

  Det første du gjør er å skrive ned hver transaksjon du utfører på det tidspunktet du gjør det. Når du blir mer klar over pengene du bruker, vil du sannsynligvis bruke mindre. Å ha en oversikt er også en fin måte å starte med å sette realistiske mål for kostnadene dine. Legg en bunke Post-it® Super Sticky notatblokker i vesken eller lommen din og skriv ned alt du bruker. På slutten av dagen kan du feste hver lapp i en notatbok eller ta et bilde med telefonen for å lage en langsiktig oversikt over kostnadene.

  Hold styr på hva du bruker

 • Sett deg mål

  Basert på transaksjoner du har registrert i løpet av den første måneden eller mer, kan du se etter steder hvor du kan spare noen kroner. Kanskje det er å la være å spise lunsj ute et par ganger i uken, slutte å drikke så mye brus eller si opp parabolabonnementet –- men uansett hva det er, setter du opp et sparemål for neste måned. Skriv det på en Post-it® Super Sticky lapp og ha det i budsjettboka, på dataskjermen eller på kalenderen din slik at det er umulig å glemme det.

  Sett deg mål

   

 • Få motivasjon

  Du bør ha en grunn for å sette deg sparemål – det kan være å betale ned på et lån, spare opp en egenandel for å kjøpe hus eller reise på en fantastisk ferie. Uansett hva det er, skriv det ned (eller tegn det) på en Post-it® Super Sticky lapp og heng det på et sted hvor det vil minne deg på å ikke bruke unødvendig mye penger: i lommeboken eller vesken din, på dataskjermen din eller på skrivebordet på jobben.

  Få motivasjon

 • Belønn deg selv (billig!)

  Når du har nådd et av forbruksmålene dine for måneden, belønner du deg selv. Velg en billig belønning i begynnelsen av måneden, og bruk suksessen din som en grunn til å feire. Kanskje det er en boks kvalitetsiskrem, en leiefilm eller en flaske vin – uansett hva det er, sørg for at det er noe du virkelig liker, men som likevel ikke vil ødelegge sparemålet ditt. Sett en Post-it® Super Sticky lapp på den siste dagen i måneden i kalenderen din der belønningen står skrevet for å minne deg selv på hva du kan glede deg til.

  Belønn deg selv (billig!)

 • Enkle påminnelser og belønninger er en god måte å komme i gang med budsjettprosjektet på, så ikke vær redd for å begynne i det små. Selv det første steget er et steg i riktig retning.ØNSKER DU FLERE TIPS & IDEER?

Hold meg oppdatert på tilbud og mer fra Post-it® Brand!